Pieczarki w zalewie

5 (145 ocen)

pychotka

Składniki:

  • - 1 kg pieczarek
    - 3-4 jajka
    - bułka tarta

    na zalewę:

    - 1 litr wody
    - 1/2 szkl. oliwy
    - 1/2 szkl. octu
    - 2 duże cebule pokrojone w kostkę
    - 2 marchewki pokrojone w plastry
    - 1/2 łyżki soli
    - 1/2 koncentratu pomidorowego
    - 4 ziela angielski
    - 2 liście laurowe
    - 3,5 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przekąski

Pieczarki w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, obtoczyć w jajku i bułce tartej - usmażyć.
    Powkładać do słoików.

    Wszystkie składniki zalewy przełożyć do garnka i gotować 10 minut, gorącą zalać pieczarki w słoikach i dobrze zakręcić. Słoiki odwrócić do góry dnem do wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować