Pieczarki faszerowane w panierce

4.45 (158 ocen)

  • 45 min

Pieczarki faszerowane z ulubionymi warzywami mogą stanowić sycący i smaczny posiłek, mogą też być dodatkiem i przystawką do dań mięsnych. Polecam :)

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:

    6 pieczarek
    mała cebula
    natka pietruszki
    olej
    jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki faszerowane w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy. 3 pieczarki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na odrobinie oleju z pieprzem i solą, pod koniec smażenia dodajemy 1 łyżkę bułki tartej. Pozostałym 3 pieczarkom odrywamy ogonki i napełniamy podsmażonym farszem, na wierzch kładziemy listki natki pietruszki (można też zsiekać natkę pietruszki i dodać do farszu). Jajko rozkłócamy, doprawiamy pieprzem i solą. Nadziane pieczarki obtaczamy w jajku, bułce i smażymy najpierw od strony farszu aż do uzyskania złocistego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować