Pieczarki faszerowane papryką i serem

4.5 (157 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Smaczna i nie droga, bezmięsna przekąska.

Składniki:

  • 5 dużych pieczarek
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    2 jajka
    5 plastrów sera żółtego
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki faszerowane papryką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Pieczarki oczyścić, obciąć trzonki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Warzywa wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać pokrojone w kostkę trzonki pieczarek. Chwilę podsmażyć do miękkości. Następnie wbić jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
  • nafaszeruj pieczarki 2. Na blaszce od piekarnika wyłożyć papier do pieczenia. Rozłożyć kapelusze pieczarek i nafaszerować przygotowanym farszem.


  • na farszu rozłóż ser 3. Plasterki sera pociąć w paseczki i ułożyć na pieczarkach tworząc kratkę. Pieczarki zapiekać 20 minut w 170 st. Podawać np. z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować