Pieczarki faszerowane papryką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyścić, obciąć trzonki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Warzywa wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać pokrojone w kostkę trzonki pieczarek. Chwilę podsmażyć do miękkości. Następnie wbić jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
2.Na blaszce od piekarnika wyłożyć papier do pieczenia. Rozłożyć kapelusze pieczarek i nafaszerować przygotowanym farszem.
3. Plasterki sera pociąć w paseczki i ułożyć na pieczarkach tworząc kratkę. Pieczarki zapiekać 20 minut w 170 st. Podawać np. z sosem czosnkowym.
Komentarze