Pieczarki faszerowane panierowane

4.48 (166 ocen)

  • 20 min

Każdy je lubi

  • 20 min

Składniki:

  • 5 pieczarek
    1 mała cebulka
    1 ząbek czosnku
    1 - 2 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    2 łyżki natki
    sól, pieprz
    Na panierkę:
    jajko
    bułka tarta
    mąka
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki faszerowane panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki 1. Pieczarki oczyścić, usunąć trzonki i trochę miąższu. Posiekać cebulę i czosnek, podsmażyć na tłuszczu, do tego dodać pokrojone drobno trzonki i miąższ pieczarek. Usmażyć, doprawić do smaku.
    Do letniej masy wbić jajko, dodać pietruszkę i tyle bułki, aby farsz miał odpowiednią konsystencję.
    Nadziewać pieczarki, panierować i usmażyć.
    Podawać z pieczywem.

Porady

Można do farszu dodać wędlinę. W zależności od ilości usmażonych pieczarek danie może być przekąską lub samodzielnym daniem obiadowym czy kolacyjnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować