Pieczarki faszerowane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak odparuj na suchej patelni (jeśli jest mrożony). Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj, odstaw. Pieczarki oczyść (nie myj), wykręć ogonki, po czym drobno je pokrój.
2..Na drugiej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Wrzuć posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę , umytą i oczyszczoną paprykę oraz pokroje ogonki pieczarek. Podduś do miękkości. Następnie dorzuć szpinak, chwilę wymieszaj razem. Ostudzony farsz połącz ze startą na tarce o grubym oczku mozzarellą.
3.3.Do kapeluszy pieczarek nałóż farsz i przełóż je do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piecz ok.20 minut, aż pieczarki i farsz się zrumienią. Smacznego!
Komentarze