Pieczarki faszerowane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obrać i wyciągnąć trzonki grzyba. Nogi oczyścić, pokroić w drobną kostkę. Liście szpinaku dobrze opłukać, odciąć łodygi i podrzeć na mniejsze kawałki. Czosnek umyć, obrać i rozgnieść. Kapelusze nasmarować olejem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z jedną łyżką oleju smażyć nogi pieczarek, gdy pieczarki puszczą wodę dodać liście szpinaku. Całość smażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Smażyć tak długo aby odparować całą wodę z warzyw. Do kapeluszy nałożyć równomiernie ostudzony farsz. Następnie na każdy kapelusz położyć po jednym plasterku sera i doprawić do smaku ziołami prowansalskimi. Kapelusze zawinąć w folię aluminiową i zapiekać na grillu przez 15 min.
Komentarze