Pieczarki faszerowane sosem a'la bolognese

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Rewelacyjna przystawka na każdą imprezę.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - pieczarki: 20 sztuk
    - ser mozarella: 15 dekagramów
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    FARSZ::
    - Mięso mielone wołowo-wieprzowe: 30 dekagramów
    - sól, pieprz, oregano: 1 szczypta
    - cebula: 1 sztuka
    - sos pomidorowy: 0.5 opakowania
    - oliwa: 3 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki faszerowane sosem a'la bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i posiekany czosnek. Leciutko podsmażamy na małym ogniu, aby cebula zmiękła, jednocześnie nie przypalając czosnku. Następnie dodajemy mięso i mieszamy energicznie aby się rozdrobniło. Do podsmażonego mięsa wlewamy sos pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano do smaku. Całość dusimy pod przykryciem około 25min od czasu do czasu mieszając.
  • 2. Kapelusze pieczarek obieramy ze skórki, układamy w naczyniu żaroodpornym i wypełniamy farszem mięsnym, posypujemy serem mozzarella .Pieczemy 20 minut w nagrzanym do 200 st. C piekarniku. Można posypać natka pietruszki i zaserwować z dodatkami; ogórkiem kiszonym i lampką czerwonego wina.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować