Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

4.5 (143 ocen)

  • 60 min

Smaczny sycący obiad dla wielbicieli wieprzowiny i grzybów

  • 60 min

Składniki:

  • 5 dużych pieczarek (średnica kapelusza ok.8/10 cm)
    500 g mielonej łopatki wieprzowej
    100 g ostrego żółtego sera
    1 mała cebula
    1 jajko
    1 ząbek czosnku
    1 gałązka świeżego rozmarynu
    1 gałązka świeżego tymianku
    1/3 łyżeczki mielonego chili
    Sól i pieprz
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 1. Pieczarki oczyścić i wyciąć nóżki. Natrzeć olejem, posypać solą i pieprzem. Zioła posiekać. Cebulkę obrać i drobno pokroić. Do mięsa dodać przyprawy, zioła i jajko i posiekane nóżki od grzybów Farsz podzielić na 5 części. Do pieczarek po jednej części farszu, delikatnie uklepać. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać nim pieczarki. Piec w nagrzanym do 180 st C piekarniku przez ok. 40 min. 10 min przed końcem pieczenia przełączyć piekarnik na funckję grilla tak aby ser się zrumienił. Podawać gorące. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Mięso Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować