Pieczarki faszerowane

0 (0 ocen)

Z niewielu skladnikow a tak pyszna,smakuje na cieplo jak i na zimno.

Składniki:

  • 500 gr duzych pieczarek
    1 jajko
    50 gr sera zoltego
    pietruszka
    bulka tarta
    sol,pieprz
    olej do smazenia

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy,delikatnie wydrazamy trzonki,ktore drobno kroimy i dusimy na oleju ok 10',gotowe mieszamy z pokrojona pietruszka,serem startym na tarce o grubych oczkach i jajkiem,doprawiamy do smaku,jezeli masa jest zbyt rzadka dodajemy bulke tarta.Tak przygotowana masa napelniamy kapelusze pieczarek,ktore ukladamy na natluszczonej blaszce,pieczemy okolo 25' w 180°

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy