Pieczarki - ciastka z mąki ziemniaczanej

4.98 (197 ocen)

  • 60 min

Przepis znalazłam w internecie, zauroczyły mnie swym wyglądem, smakiem już niestety mniej, ale i tak są świetne .. słodkie, kruche.. proste w wykonaniu.

  • 60 min

Składniki:

  • 560 g maki ziemniaczanej
    1 szkl cukru pudru
    1 szkl mąki pszennej
    1 margaryna 250 g
    1 jajko
    1 płaska łyżeczka sody
    aromat cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.98 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Pieczarki - ciastka z mąki ziemniaczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasteczka 1. Cukier utrzeć z margaryną, dodać jajko, ucierać na jednolitą masę, dodać wymieszane mąki z sodą i aromat , ciasto zgnieść na kulkę, otoczyć w mące ziemniaczanej.
  • ciasteczka 2. Formować kuleczki , wielkości moreli , robić wgłębienie gwintem butelki po napoju umoczonym w kakao.
    Piec w temp 180 ok 15-20 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować