PIECZARKOWY KREM Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

4.5 (163 ocen)

  • 30 min

Pysznie kremowa zupka dla miłośników pieczarek.Dzieciaki zachęca dodatek groszku ptysiowego.Mniam..

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag pieczarek
    marchew
    pietruszka
    kawałek selera
    cebula
    4 ziemniaki
    Śmietana do zabielenia zupki
    groszek ptysiowy
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Pieczarkowy krem z groszkiem ptysiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotujemy wywar 1. Ziemniaki kroimy w kosteczkę,marchewkę obieramy wrzucamy do garnuszka.Dodajemy kawałek selera,cała cebulę.Zalewamy ok.4 litry wody.Przyprawiamy.Gotujemy do miękkości warzyw.
  • kroimy pieczarki 2. Pieczarki kroimy w plasterki,podsmażamy na złoto na patelni.
  • krem z pieczarek 3. Zabieramy z wywaru cebulę,resztę warzyw miksujemy blenderem na jednolita masę.Odstawiamy do gotowania,dodajemy przesmażone pieczarki,chwilkę podgotowujemy.Zabielamy zupę smietana.Wlewamy na talerze,do kazdego talerzyku wsypujemy wg uznania groszek ptysiowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować