Szybkie , smaczne i aromatyczne danie z serków topionych z makaronem. Sos serowy z pieczarkami jest kremowo delikatny w smaku , po prostu pyyszny!! Polecam:)
Pieczarki w serowym sosie z serków topionych z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Makaron gotujemy wg. instrukcji.
2. Pieczarki myjemy, kroimy, podsmażamy na maśle Dodajemy szczyptę kwasku cytrynowego, by pieczarki nie ciemniały. Cebulę równiez podsmażamy i dodajemy do pieczarek. pieczarki zmiękną, dodajemy sos sojowo-grzybowy, sól i pieprz do smaku, posiekaną natkę.
Całość podlewamy połową szklanki wody.
3. W osobnym naczyniu mieszamy śmietankę, serki topione oraz mąkę. Wlewamy do pieczarek i mieszamy do momentu całkowitego roztopienia serków.
Podajemy z makaronem :) polecam swiderki:) Smacznego
Komentarze