Pieczarkowa jak u Mamy

5 (168 ocen)

  • 30 min

Delikatna zupa pieczarkowa na bulionie warzywnym z dodatkiem zmiksowanych pieczarek. U mnie ze świderkami:) Najprostsza zupa pieczarkowa jaką nauczyła robić mnie Mama:)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego
    30 dkg podduszonych i zmiksowanych pieczarek
    3 łyżki śmietany
    natka pietruszki
    przyprawy
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pieczarkowa jak u mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do ugotowanego bulionu warzywnego dodajemy zmiksowane pieczarki.
    Chwilkę gotujemy, po czym ulewamy odrobinę zupy do kubeczka, dodajemy do niej 3 łyżki śmietany i rozmieszane wlewamy z powrotem do garnka.
    Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku.

Porady

Do zupki można dodać makaron świderki lub grzanki:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować