Pieczony schab

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Taki schab jest dobry i na ciepło i na zimno zamiast wędliny do chleba.

Składniki:

  • 1,5 kg schabu bez kości
    1 łyżka soli peklowej
    1 łyżeczka rozmarynu
    2 łyżki pieprzu ziołowego
    2 ząbki czosnku
    2 cebule
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/4 selera
    2 gałązki kopru
    1 gałązka lubczyku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczony schab 1. Mięso umyć i dokładnie osuszyć, następnie natrzeć solą peklową, pieprzem i rozmarynem, skropić sokiem cytrynowym i posypać drobno posiekanym czosnkiem, odstawić najlepiej na noc do lodówki.
    Obrać marchew i pokroić w grube plastry, seler i pietruszkę pokroić w kostkę, a cebulę w ćwiartki, wszystkie przekrojone warzywa przełożyć do worka przeznaczonego do pieczenia w piekarniku do warzyw dodać łyżeczkę jarzynki i niewielką ilość pieprzu czarnego, wymieszać, aby wszystko się dokładnie wymieszało. Zamarynowane mięso włożyć do worka z warzywami, dołożyć koper i lubczyk, dokładnie skręcić i spiąć woreczek.
  • pieczony schab 2. Worek z mięsem ułożyć w naczyniu w którym będziemy piec. Piekarnik nagrzać do 200st i piec mięso około 80 minut około 10 minut po upieczeniu mięso zostawić jeszcze na jakieś 10 minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, aby odpoczęło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować