Pieczony okoń z salsą z awokado i pomidorów

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczny lekki pełny witamin obiad dla całej rodziny

  • 15 min

Składniki:


  • 3 szt okoń,
    2 szt awokado,
    1/2 kartonu pomidory krojone,
    olej lniany,
    1 ząbek czosnku
    pieprz kolorowy ziarnisty
    Sól morska

Pieczony okoń z salsą z awokado i pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Okonia myjemy odcinamy głowę ,ogon , wyciągamy wnętrzności -płuczemy , osuszamy. Solimy rybę do smaku.
  • 2. Pieczemy w piekarniku ok 20 min w 200 stopniach. Awokado obieramy , wyciągamy pestkę wkładamy do blendera.
  • 3. Dodajemy pokrojone pomidory z kartonika , wyciśnięty czosnek ,sól i pieprz do smaku. Miksujemy. Salsę chłodzimy i podajemy z upieczona rybą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy