pieczony camembert z sałatką owocową i dżemem z antonówki

0 (0 ocen)

Soczysta sałatka i delikatny camembert w chrupiącej panierce i domowy dżem z antonówki - trio doskonałe.

Składniki:

  • 4 okrągłe serki camembert
    jajko
    garść płatków kukurydzianych
    garść paluszków z sezamem

    sałatka:
    główka sałaty
    2 brzoskwinie
    garść suszonej żurawiny
    koperek

    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    łyżeczka miodu
    4 łyżki oleju
    pieprz i sól do smaku

    dżem z antonówki

Pieczony camembert z sałatką owocową i dżemem z antonówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki i paluszki miksujemy w malakserze, tak by powstała panierka.
  • 2. W jajku i panierce paluszkowo-kukurydzianej panierujemy serki. Pieczemy w piecyku nagrzanym do 200 stopni C około 10 minut.
  • 3. W czasie, gdy serki się pieką robimy sałatkę. Sałatę rwiemy na drobne kawałki, brzoskwinie kroimy w cienkie półplasterki, żurawinę dodajemy w całości. Sałatkę posypujemy koperkiem i polewamy dressingiem z musztardy, miodu i oleju.
  • 4. Gotowe serki podajemy z dżemem z antonówki oraz sałatką. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy