Pyszny boczuś na kanapkę lub na przyjęcia jako przystawka
30 min
Składniki:
1 kg boczku z skórką
300 g schabu
kawałek zielonej części pora
1 łyżka musztardy
1 łyżka chrzanu
1 łyżka majonezu
2 ząbki czosnku
słodka i ostra papryka
sól
pieprz
Pieczony boczek z schabowym oczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek umyć,osuszyć i przy pomocy długiego noża zrobić na środku oczko na całej długości mięsa,następnie natrzeć go paprykami,solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
2.Schab pokroić w kostkę,por posiekać dodać majonez,musztardę oraz chrzan,i wymieszać wszystko w misce,
Przygotowanym nadzieniem wypełnić oczko w boczku,przełożyć do rękawa do pieczenia,następnie ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 60 minut.
Komentarze