Pieczony boczek z schabowym oczkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny boczuś na kanapkę lub na przyjęcia jako przystawka

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg boczku z skórką
    300 g schabu
    kawałek zielonej części pora
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka chrzanu
    1 łyżka majonezu
    2 ząbki czosnku
    słodka i ostra papryka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Pieczony boczek z schabowym oczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek umyć,osuszyć i przy pomocy długiego noża zrobić na środku oczko na całej długości mięsa,następnie natrzeć go paprykami,solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • 2. Schab pokroić w kostkę,por posiekać dodać majonez,musztardę oraz chrzan,i wymieszać wszystko w misce,
    Przygotowanym nadzieniem wypełnić oczko w boczku,przełożyć do rękawa do pieczenia,następnie ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować