PIECZONKI z piekarnika

4.34 (185 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam od koleżanki.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 ziemniaków
    3 buraczki (ja daje 1 duży)
    3 cebule
    3 marchewki
    Masło, sól
    Kiełbasa cienka, boczek(pokrojone w kostkę)
    Inne mięso np. żeberka

Wystaw ocenę:

4.34 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczonki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Na spód garnka lub naczynia żaroodpornego
    wysmarować grubo tłuszczem (masło)
    Warzywa kroimy w grubsze plastry
    Układamy warstwowo:
    Ziemniaki (solimy)
    Kiełbasa+ boczek
    Marchew
    Buraczki
    Cebula
    Mięso
    Ziemniaki (solimy)
    Kiełbasa+ boczek
    Marchew
    Buraczki
    Cebula
    Na wierzch nakładamy masło (4-5 łyżek)

    Przed wstawienie garnka lub naczynia żaroodpornego do piekarnika należy naczynie przykryć pokrywką garnka lub naczynia żaroodpornego.
    Piec 1h 20 min w 180 C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować