Pieczone roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab myjemy, osuszamy i każdy plaster schabu rozbijamy.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Smażymy na 2 łyżkach oleju, do uzyskania złotego koloru. Do cebuli dodajemy ugotowane grzyby i około 1 łyżeczkę vegety. Podsmażamy jeszcze 3 minuty.
2.Mięso układamy na desce, wykładamy na każdy plaster po około 1,5 łyżki grzybów, starty na drobnych oczkach ser i plasterek szynki. Zawijamy roladki (możemy spiąć jedną wykałaczką).
3.Przygotowujemy marynatę. Obydwie musztardy, miód i posypkę mieszamy w misce, wkładamy do miski roladki, obtaczamy w marynacie, przykrywamy folią i pozostawiamy na pół godziny.
Po tym czasie roladki wykładamy na patelnię i podsmażamy z obu stron.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch wykładamy marynatę i zapiekamy około 45 minut. Od czasu do czasu możemy polać olejem.
Smacznego :o)
Komentarze