Pieczone roladki schabowe

4.5 (149 ocen)

Pieczone roladki schabowe to moja propozycja na niedzielny obiad.

Składniki:

  • -4 plastry schabu (około 1cm grubości),
    -4 plasterki szynki,
    -300g grzybków gotowanych,
    -1 cebula,
    -100g sera żółtego,
    -4 łyżki oleju,
    -vegeta.

    Dodatkowo:
    -3 łyżki musztardy delikatesowej,
    -2 łyżeczki musztardy Kamis stron z chili ciętym,
    -1 łyżeczka miodu,
    -5 łyżeczek posypki do mięs Orion.
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Pieczone roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy i każdy plaster schabu rozbijamy.
    Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Smażymy na 2 łyżkach oleju, do uzyskania złotego koloru. Do cebuli dodajemy ugotowane grzyby i około 1 łyżeczkę vegety. Podsmażamy jeszcze 3 minuty.
  • 2. Mięso układamy na desce, wykładamy na każdy plaster po około 1,5 łyżki grzybów, starty na drobnych oczkach ser i plasterek szynki. Zawijamy roladki (możemy spiąć jedną wykałaczką).
  • 3. Przygotowujemy marynatę. Obydwie musztardy, miód i posypkę mieszamy w misce, wkładamy do miski roladki, obtaczamy w marynacie, przykrywamy folią i pozostawiamy na pół godziny.
    Po tym czasie roladki wykładamy na patelnię i podsmażamy z obu stron.
    Przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch wykładamy marynatę i zapiekamy około 45 minut. Od czasu do czasu możemy polać olejem.
    Smacznego :o)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować