Pieczone paluchy serowe

4.5 (152 ocen)

  • 45 min

Najlepiej smakuje na ciepło jako zakąska do piwa.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 szklanki mąki
    1 kostka margaryny
    5 dag drożdży
    1 szklanka śmietany 18%
    2 jajka

    Dodatkowo:
    1 jajko do posmarowania
    słodka mielona papryka
    10 dag startego żółtego sera
    kminek
    sól morska

Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Pieczone paluchy serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy na 0,5 cm placek, smarujemy jajkiem, posypujemy solą, papryką, kminkiem oraz żółtym serem. Kroimy w paski. Układamy paluchy na blaszce wysmarowanej margaryną. Pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Jajka Kminek Sery Sól Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować