Pieczone ostre skrzydełka z imbirem

4.49 (147 ocen)

  • 3 godz.

Pyszne ostre skrzydełka z nutą imbiru, który nadaje im ciekawy, azjatycki smak.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 12 skrzydełek
    3 łyżki ketchupu
    2 łyżki sosu sojowego
    kilka kropel tabasco
    łyżeczka imbiru
    pół łyżeczki chilli
    łyżeczka drobno pokruszonych płatków suszonej cebuli
    czosnek granulowany
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone ostre skrzydełka z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka dzielimy. Lotki odrzucamy (ja je mrożę i później gotuję na nich bulion, będący podstawą różnych zup). Mięso najpierw dokładnie nacieramy suchymi przyprawami, potem dodajemy ketchup i sos sojowy. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  • 2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Płaską blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy na blachę skrzydełka wraz z marynatą. Skrzydełka pieczemy około 35 - 40 minut. Na początku można włączyć termoobieg.

Porady

Skrzydełka łatwo jest spalić. Dlatego często zerkajcie do piekarnika!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Imbir Kurczak Skrzydełka Tabasco

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować