Pieczone młode ziemnaki

0 (0 ocen)

  • 35 min

Młode ziemniaczki pieczone w piekarniku z dodatkiem rozmarynu. Warto było poświęcić trochę czasu na oskrobanie tych najmniejszych:) Pyszne przypieczone skórki i mięciutkie wnętrze... Zajadaliśmy je z ogórkowo-koperkowym sosem jogurtowym. Polecam!

  • 35 min

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
    1 łyżeczka soli
    kilka listków rozmarynu
    Olej


Pieczone młode ziemnaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć, oskrobać skórki lub dobrze wyszorować. Blachę do pieczenia polać olejem, wyłożyć ziemniaki, lekko posolić, posypać rozmarynem. Wstawić do gorącego piekarnika i piec ok 30 minut w temp. 180st.C. W trakcie pieczenia można odwrócić ziemniaki, potrząsając lekko blaszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy