Pieczone kuleczki ziemniaczane

4.96 (184 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pikantne pieczone kuleczki ziemniaczano - twarogowe ze świeżą bazylią.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki ugotowanie: 400 gramów
    - Twarożek chudy: 100 gramów
    - bazylia świeża (listki): 0.5 szklanki
    - bazylia (suszona): 1 łyżeczka
    - pieprz czarny: 0.5 łyżeczki
    - Sól kuchenna: 2 łyżeczki
    - papryka słodka w proszku: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.96 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki Ser

Pieczone kuleczki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy na 10 minut do ostygnięcia.
  • 2. Dodajemy twaróg, posiekaną bazylię oraz przyprawy i wszystko razem ugniatamy ubijaczką/praską.
  • 3. Gdy składniki utworzą jednolitą masę, łyżeczką nabieramy porcje i w dłoniach formujemy kuleczki, które następnie obtaczamy w papryce (raczej łagodnej)
  • Pieczone kuleczki ziemniaczano - twarogowe 4. Układamy kuleczki na papierze do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach około 10 minut, po czym kolejne 7-10 z termoobiegiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Sery Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować