Pieczone jabłka z nadzieniem orzechowym i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Bardzo proste i szybkie w wykonaniu, idealne na podwieczorek lub deser. Orzechy, jabłka i rodzynki to bardzo pyszne połączenie.

  • 35 min

Składniki:

  • 4 jabłka ( najlepiej jednakowej wielkości )
    pół szklanki orzechów włoskich
    pół szklanki rodzynek
    1 łyżka cukru trzcinowego
    1 łyżka syropu klonowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pieczone jabłka

Pieczone jabłka z nadzieniem orzechowym i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy, osuszamy i wydrążamy środek, uważamy, żeby jabłek nie przedziurawić.
  • 2. Orzechy miksujemy razem z cukrem trzcinowym i syropem klonowym. Można zmiksować tak, żeby w nadzieniu były malutkie kawałki orzechów. Następnie dodajemy rodzynki i mieszamy.
  • 3. Tak przygotowanym nadzieniem nadziewamy jabłka.
  • 4. Następnie jabłka układamy w formie żaroodpornej i pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości przez około 20-25 minut.
  • 5. Podajemy gorące. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Orzechy Owoce Rodzynki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować