Pieczone jabłka nadziewane twarożkiem z żurawiną

4.5 (170 ocen)

  • 50 min

Pyszna alternatywa dla słodyczy

  • 50 min

Składniki:

  • - 5 jabłek,
    - 500 g twarogu,
    - suszona żurawina (wedle uznania),
    - stewia do posłodzenia twarogu (opcjonalnie)
    - orzechy włoskie,
    - cynamon,
    - goździki.
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pieczone jabłka nadziewane twarożkiem z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyłam, odkroiłam "czapeczki", wydrążyłam ze środka gniazda z nasionami, posypałam wydrążone środki cynamonem.
  • 2. W misce wymieszałam twaróg z żurawiną i stewią - stewia nie jest konieczna jeśli mamy słodkie jabłka.
  • 3. W wydrążone środki włożyłam nadzienie z twarogu i żurawiny i przykryłam odciętymi "czapeczkami". Jabłka poukładałam na blaszce wraz z orzechami i odrobiną goździków (dają aromat), posłuzyły do dekoracji oraz jedzenia (orzechy) :-)
  • 4. Całość piekłam w piekarniku w ok. 180 stopniach przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować