Pieczone jabłka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja zasada w żywieniu rodziny to nie tylko smak, ale i zdrowie.

Składniki:

  • ● 4 jabłka
    ● 1/4 szklanki musu jabłkowego
    ● 1/2 szklanki płatków owsianych
    ● 1 i 1/2 szklanki podpieczonych kiełków pszennych
    ● 2 łyżki brązowego cukru
    ● 1 łyżka oleju
    ● 1 łyżeczka cynamonu
    ● 1/2 łyżki masła

Pieczone jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub olejem. Wkładamy jabłka pokrojone w ósemki, polewamy musem.
  • 2. W misce mieszamy płatki, kiełki, cukier i cynamon, dodajemy olej i masło. Jabłka posypujemy mieszanką. Zapiekamy 30 minut w temp. 170 °C. Jabłka najlepiej smakują od razu po upieczeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Komentarze

Podobne przepisy