Pieczone bataty, smażona polędwiczka i salsa

4.5 (188 ocen)

  • 60 min

taki troszke lepszy obiadek

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g (1 batat)
    sól
    pieprz ziołowy
    szczypta trawy cytrynowej
    szczypta pieprzu cytrynowego
    1 łyżka oliwy

    1 polędwiczka słodka
    sól
    szczypta chili w płatkach
    pieprz staropolski ziołowy
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone bataty, smażona polędwiczka i salsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Batata obrać (ja oskrobałam) pokroić na kawałki, ocet, oliwę i przyprawy wymieszać, włożyć kawałki batata i wymieszać .

    Polędwiczkę pokroić na plastry o grubości ok 1,5 cm Marynatę wymieszać, i namoczyć w niej kawałki polędwiczki.

    Bataty upiekłam we frytownicy ActiFry przez 20 min, w piekarniku trzeba ok 40 min.

    Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć z obu stron polędiczki ok 2 min z każdej strony.

    Podawać z sałatką lub SALSĄ
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować