Pieczone żeberka z ziemniakami

4.5 (169 ocen)

  • 50 min

Gdy nadejdzie ochota na pyszne, polskie jedzenie...wystarczy kilka chwil i gotowe

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
    1 kg ziemniaków
    1 cebula
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 łyżeczka majeranku
    1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone żeberka z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone żeberka z ziemniakami 1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki.

    Ziemniaki obieramy, kroimy na większe kawałki, myjemy, osuszamy.

    Sól, paprykę słodką i ostrą, czosnek, majeranek, pieprz mieszamy z olejem.

    Do rękawa przekładamy, cebulę pokrojoną w piórka, mięso i ziemniaki, łączymy z sosem i zamykamy. Całość zapiekamy 40 min w 180°C.

    Podajemy z kapustą kiszoną zasmażaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.43 (213 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pieczone żeberka z warzywami

4.43 (213 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pieczone żeberka z ziemniakami

Martyna1991 Syty i smaczny cały obiad z piekarnika.

To może cię zainteresować