Pieczona papryka z mięsem, kuskusem, pieczarkami i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę umyć, przekroić na pół i usunąć nasiona, oprószyć w środku solą. Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać, pieczarki oczyścić, pokroić na drobne kawałki. Na odrobinie oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażyć, wystudzić.
2.Do wystudzonych pieczarek dodać mięso,kuskus, przyprawy, koncentrat i pokrojone oliwki. Całość dokładnie wymieszać. Gotowy farsz przełożyć do papryk. Posypać serem. Naczynie do zapiekania skropić olejem, ułożyć papryki i przykryć folią. Piec ok 30 min w temperaturze 200 stopni. Najlepsza na gorąco zaraz po upieczeniu.
Komentarze