Pieczona papryka cudnie nafaszerowana

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

w poszukiwaniu urozmaiceń na obiad dziś nafaszerwałam papryki, po jednej dla każdego.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 4 duże czerwone papryki
    ok 30 - 40 dag mielonego mięsa
    3 łyżki ugotowanego ryżu
    20 dag pieczarek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki utartego parmezanu
    2 łyżki bułki tartej
    Sól, pieprz, tymianek, słodka papryka, płatki chili,
    Olej rzepakowy

Pieczona papryka cudnie nafaszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczona papryka cudnie nafaszerowana 1. Paprykę umyć odciąć daszek i delikatnie aby nie uszkodzić wydrążyć środek.
    Cebulę i czosnek drobno pokroić zeszklić dodać mięso i lekko poddusić. Przyprawić Dodać pokrojone pieczarki i jeszcze chwile razem poddusić, następnie dodać ugotowany ryż dokładnie wymieszać, doprawić jeszcze solą , pieprzem i papryką . Ponieważ moja rodzina lubi pikantne dania dodaję jeszcze płatki chili
    Przygotowany farsz wkładam do papryk.
    Do blendera wkładam bułkę, świeży tymianek i parmezan- łączę miksując ok 1 minuty i taką posypkę układam na wierzch każdej papryki i wstawiamy do piekarnika 180 stopni na ok 30-35 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy