Pieczona marchew z rozmarynem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Młode marchewki z czosnkiem i ziołami doskonałe do obiadku można je przygotować również z grilla- polecam

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - młode marchewki: 2 pęczki
    - duże ząbki czosnku: 4 sztuki
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - ocet z truskawek lub winny: 2 łyżki
    - suszony rozmaryn: 2 łyżki
    - suszona bazylia: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżeczki

Pieczona marchew z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczona marchew z rozmarynem 1. Marchew umyć, natrzeć rozmiażdżonym czosnkiem i przyprawami polać oliwą odstawić na minimum godzinkę by przeszło przyprawami.
  • Pieczona marchew z rozmarynem 2. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika 200 C i piec ok 30 minut do miękkości.
    Podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy