Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw

0 (0 ocen)

Ostra i przeniknięta smakiem papryk karkówka. Jednakże pierwsze skrzypce gra cytryna a za nią musztarda, którą czuć w każdym kęsie. Syty i prosty pomysł na obiad.

Składniki:

  • 1,2 kg karkówki
    50 ml oleju z cytryną i bazylią
    1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    Chili pieprz cayenne
    2 łyżki musztardy miodowej
    1 marchewka
    1 młoda cukinia
    8 pieczarek
    1 zielona papryka
    1 czerwona papryka
    Oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-236bptx 1. Karkówkę kroimy w paseczki. Doprawiamy ostrą i słodką papryką oraz pieprzem kajeńskim. Dolewamy olej z cytryną i bazylią oraz musztardę miodową. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut do lodówki.
  • image-01gm0kq 2. Marchewkę oraz cukinię obieramy i kroimy w kółeczka.
  • image-1w8qv9t 3. Papryki kroimy w cienkie paseczki, pieczarki w ćwiartki. Wszystkie warzywa mieszamy.
  • image-1eawt4c 4. Dokładamy mięso i układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy przez 60 minut w 200*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować