Pieczona kapusta pekińska

4.5 (151 ocen)

  • 30 min

Tak pieczona kapusta pekińska pięknie pachnie czosnkiem, jest miękka i idealna jako warzywny dodatek do obiadu lub na podwieczorek jako samodzielne danie z kawałkiem dobrej kiełbaski.

  • 30 min

Składniki:

  • • 1 duża kapusta pekińska
    • 1/5 szklanki oleju
    • 3 ząbki czosnku
    • sól, pieprz do smaku
    • 100 g sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona kapusta pekińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczona kapusta pekińska 1. • Kapustę pokroić w 1-1,5 cm plastry i ułożyć na blaszce do pieczenia posmarowanej olejem.
    • Każdy krąg kapusty posmarować olejem, posypać solą i pieprzem.
    • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 15 minut.
  • Pieczona kapusta pekińska 2. • W tym czasie obrać czosnek, zmiażdżyć i wymieszać z resztą oleju.
    • Ser żółty zetrzeć na tarce.
    • Kapustę wyjąć z piekarnika, polać olejem z czosnkiem i posypać żółtym serem.
    • Zapiekać jeszcze 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować