3 kremy np. do Karpatki (duża porcja) lub według własnego sprawdzonego przepisu.
1,5 l mleka
3 kostki miękkiego masła lub margaryny
owoce (np. brzoskwinie, wiśnie, maliny)
sok z brzoskwiń do nasączenia biszkoptów.
ozdoby do dekoracji
figurka pary młodej
perełki jadalne
kwiaty + liście
tasiemki atłasowe 2metry
Piętrowy tort na ślub - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Biszkopt o największej średnicy przekrawamy na 3 części, nasączamy sokiem z brzoskwiń.
2.Krem przygotowujemy tak jak podano na opakowaniu.
3.Smarujemy biszkopty kremem i układamy owoce.
Tak samo wykonujemy kolejne pietra, aż powstaną 3 piętra.
4.2. Pozostałym kremem obkładamy grubo boki biszkoptów aby nie było widać rantów i dokładnie wyrównujemy brzegi aby były gładkie. Doskonale do tej czynności nadaje się talerz obrotowy.
5.3. Każde piętro owijamy tasiemką. Brzegi tortu szprycujemy kremem i dekorujemy różnymi delikatnymi wzorami. Następnie zdobimy jadalnymi srebrnymi perełkami i kwiatami. Na górę stawiamy ozdobę ślubną.
Komentarze