Piankowy sernik z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dwie galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzącej wody, dokładnie wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Gdy galeretki zaczną lekko tężeć należy zmiksować je mikserem na puszystą pianę, a następnie dodać serki homogenizowanych i dokładnie wymieszać oraz zmiksować. Jedną pomarańczę obrać i pokroić w kostkę, a drugą obrać i pokroić w plasterki.
Do tortownicy wylać połowę masy serowej i wyłożyć pokrojoną w kostkę pomarańczę, a następnie wylać resztę masy. Odstawić do lodówki na około 2 godziny. Po 1.5 godzinie rozrobić pozostałe galaretki w 3 szklankach wrzacej wody i zostawić do ostygnięcia. Na wierzch ciasta poukładać plasterki pomarańczy i wylać na nie tężejącą galaretkę i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Komentarze