Pinacolada z alkoholem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciasto, zachwyci i ucieszy podniebienie domowników i gości.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    Biszkopt według mojego przepisu (http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-niezawodny-7 )

    Ciasto z białek:
    4 białka
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 szklanka cukru
    1 i 1/2 szklanki bakalii mix mielone orzechy + kokos+ prażone płatki migdałowe

    Masa:
    1 budyń śmietankowy
    1/2 litra mleka
    1 margaryna
    puszka ananasów
    2 kieliszki spirytusu

    dodatkowo:
    Polewa lub cukier puder

Pinacolada z alkoholem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pinacolada 1. Upiec biszkopt i przestudzić.
    ciasto z białek:
    Miksujemy białka na sztywną piane dodajemy stopniowo cukier następnie mąkę ziemniaczaną i na sam koniec bakalie. Ciasto wylewamy na blaszkę 23x36 wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok.25 min w temp. 170 st. Gotowe ciasto przestudzić.

    Masa:
    Ananas z puszki odsączyć i pokroić na kawałki
    Ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu.Studzimy.
    Margarynę ucieramy, dodając stopniowo budyń następnie 1 kieliszek spirytusu dodajemy bardzo powoli. Mieszamy z kawałkami ananasa.

    1/2 szklanki soku z ananasa +1 kieliszek spirytusu robimy poncz i nasączamy ciasto biszkoptowe.
    Na ciasto biszkoptowe dajemy masę z kawałkami ananasu i przykrywamy ciastem z białek. Na górę można zrobić polewę (według mojego przepisu:http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/polewa-kakao-gorzkie-pewna) lub posypać cukrem pudrem.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy