Pinacolada z alkoholem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt i przestudzić.
ciasto z białek:
Miksujemy białka na sztywną piane dodajemy stopniowo cukier następnie mąkę ziemniaczaną i na sam koniec bakalie. Ciasto wylewamy na blaszkę 23x36 wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok.25 min w temp. 170 st. Gotowe ciasto przestudzić.
Masa:
Ananas z puszki odsączyć i pokroić na kawałki
Ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu.Studzimy.
Margarynę ucieramy, dodając stopniowo budyń następnie 1 kieliszek spirytusu dodajemy bardzo powoli. Mieszamy z kawałkami ananasa.
1/2 szklanki soku z ananasa +1 kieliszek spirytusu robimy poncz i nasączamy ciasto biszkoptowe.
Na ciasto biszkoptowe dajemy masę z kawałkami ananasu i przykrywamy ciastem z białek. Na górę można zrobić polewę (według mojego przepisu:http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/polewa-kakao-gorzkie-pewna) lub posypać cukrem pudrem.
Komentarze