Pierogi ze szpinakiem i serem feta

4.5 (147 ocen)

  • 50 min

Smaczne pierogi ze szpinakiem i serem feta polanę zasmażą z bułki tartej i masła.

  • 50 min

Składniki:

  • ciasto:

    1 szklanka mąki pszennej
    1 łyżeczka stopionego masła
    ¼ szklanki ciepłego mleka
    ¼ szklanki wody gazowanej

    farsz:
    300g szpinaku
    2 ząbki czosnku
    150g sera feta

    głka muszkatałowa,
    sól, pieprz

    Zasmażka:
    2 łyzki masła ,
    bułka tarta

Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto
    Mieszam wszystkie składniki i ugniatam rękoma , aż ciasto stanie się jednolite i łatwo będzie odchodzicod dłoni.
    Gotuje szpinak na odrobinie wody, tak żeby nie przywarł do garnka i się rozmemłał, dodajE posiekany czosnek i gałkę muszkatołową, zdejmuje z ognia i dodaje ser,.Składniki mieszm ze sobą.
    . Odstawiam do wystygnięcia
    Ciasto rozwałkowuje i szklanką wycinamy z niego kwadraty, na które nakładam farsz i je sklejam .
    Wrzucam na osolony wrzątek z odrobiną oleju i delikatnie mieszam, żeby się nie posklejały.
    Pierogi polewam zasmażką z bułki tartej i masła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować