Perliczka pieczona z rozmarynem z nutą cytryny

0 (0 ocen)

Przygotowałam ją na święta , bardzo gościom smakowała.

Składniki:

  • 1 perliczka
    1 cytryna
    3 gałązki rozmarynu
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz

Perliczka pieczona z rozmarynem z nutą cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Perliczkę myjemy i osuszamy ,dzielimy na porcje oprószamy solą , pieprzem i papryką .
    Następnie nacieramy mięso oliwą z oliwek i obsypujemy igiełkami rozmarynu. Wkładamy do brytfanki.
    Odstawiamy na 1 godzinę w chłodne miejsce.
    Wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy nim perliczkę. Do brytfanki wlewamy pół szklanki wody.
    Mięso pieczemy w piekarniku w temp 180 st C około 1 godziny , podlewając co jakiś czas sosem z pieczeni.

Komentarze

Podobne przepisy