Pepitos, czyli pestki dyni do pogryzania

5 (165 ocen)

  • 25 min

Idealna pogryzanka na seans filmowy lub spotkanie z przyjaciółmi

  • 25 min

Składniki:

  • 20 dag pestek dyni
    łyżka oleju
    łyżeczka czerwonej papryki
    szczypta pieprzu cayenne
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pesto

Pepitos, czyli pestki dyni do pogryzania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pestki dyni rozsypać równa warstwą na suchej blaszce do pieczenia. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni (trzeba pilnować, żeby nie spalić).
    Po wyjęciu z piekarnika zsypać do miseczki, od razu polać olejem i posypać przyprawami. Można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Pestki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować