"Pekinkowy" chłodnik

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka na zimno z kapusty pekińskiej z drobno pokrojonymi warzywami i dużą ilością śmietany z octem. Pycha :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekiński
    2 pomidory
    4 ogórki szklarniowe
    1 kalarepa
    1 puszka kukurydzy
    1 pęczek koperku
    300 ml schłodzonej śmietany 18%
    100 ml przegotowanej schłodzonej wody
    4 łyżki octu
    1łyżeczka soli i pieprzu

"pekinkowy" chłodnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pekinkowy chłodnik 1. Kapustę szatkujemy drobno , pomidory,ogórki oraz kalarepę kroimy w malutką kostkę,koperek siekamy , składniki przekładamy do miski dodajemy odsączoną kukurydzę.Schłodzoną śmietanę łączymy z zimną wodą , octem ,solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na 15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy