Pekinka z warzywami z dressigiem musztardowym

5 (153 ocen)

Surówka to bogactwo smaku, kolorów i witamin i świetny "zapełniacz" żołądka, serdecznie zapraszam:)))

Składniki:

  • 350 g pekinki
    1 duża marchewka
    3 strąki konserwowej papryki
    2,5 konserwowego ogórka
    1 cebula
    sól,pieprz
    Dressing:
    2 łyżki musztardy
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka octu
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Pekinka z warzywami z dressigiem musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki surówki 1. Pekinkę poszatkować. Opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Przełożyć do miski. Obraną i umytą marchewkę zetrzeć na dużych oczkach. Paprykę i ogórki osuszyć. Paprykę pokroić w małą kostkę. Ogórki pokroić w średnią kostkę. Cebulkę drobno poszatkować. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
    Do miseczki przełożyć musztardę, majonez, oliwę i ocet,dobrze wymieszać aż będzie gładka konsystencja. Przelać do miski z surówką i dobrze wymieszać. Na godzinę odłożyć do lodówki, smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować