Pęczotto z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę pęczak ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Przelać zimną wodą i odcedzić. Paprykę opłukać, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki i razem z cebulą usmażyć na rozgrzanym tłuszczu doprawiając do smaku solą i pieprzem. Cukinie opłukać, odkroić końce, przekroić na 4 części, odkroić pestki i resztę pokroić w kostkę. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Pomidory opłukać, pokroić w kostkę i usmażyć do momentu, aż pomidory zaczną się rozpadać. Wszystkie usmażone warzywa wymieszać ze sobą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. dodać kaszę i razem wszystko wymieszać. Podawać na gorąco.
Komentarze