Penne ze szpinakiem i pieczarkami w sosie serowym

4.49 (151 ocen)

Połączenie szpinaku, sera i pieczarek jest niezawodnym dodatkiem do makaronu.

Składniki:

  • 400g makaronu penne (u mnie kolorowy)
    200g pieczarek małych
    50-60g parmezanu lub jakiegoś sera żółtego tartego
    opakowanie mrożonego szpinaku (liście)
    szklanka śmietany
    sól
    pieprz
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.49 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Penne

Penne ze szpinakiem i pieczarkami w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu podanym na opakowaniu. Na roztopione masło wrzucić liście szpinaku, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem i chwilę dusić. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki i dodać do szpinaku. Wszystko razem dusić do odparowania wody.
  • 2. Na koniec dodać śmietanę i tarty ser. Mieszać do rozpuszczenia się sera. Cały sos solidnie doprawić przyprawami i podawać z ciepłym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować