Penne zapiekane z sosem śmiatanowym z papryką i szynką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Makaronowa kreatywność w ramach akcji czyszczenie lodówki.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron penne: 100 gramów
    - Szynka lub inna wędlina: 5 plastrów
    - papryka czerwona: 0.75 sztuki
    - śmietana 30%: 200 mililitrów
    - ser żółty: 3 plastry
    - papryka słodka: 0.5 łyżeczki
    - curry: 0.25 łyżeczki
    - Kamis Fit up do makaronów: 1 łyżeczka
    - sól i pieprz do smaku: 1 sztuka

Penne zapiekane z sosem śmiatanowym z papryką i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Penne zapiekane 1. Wędlinę i paprykę kroimy w kostkę. Makaron gotujemy al'dente. Na patelni podsmażamy paprykę i wędlinę, dodajemy śmietanę oraz przyprawy. Podgrzewamy przez około 5 minut i zdejmujemy z ognia.
  • Penne zapiekane 2. W naczyniu do zapiekania układamy porcję makaronu, sosu a następnie znów porcję makaronu. Przykrywamy to żółtym serem i zapiekamy w 180 stopniach przez około 20 minut. Podajemy ciepłe :)

Komentarze

Podobne przepisy