Penne z kurkami, fetą i rukolą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niebiańsko dobre połączenie pieprznych grzybów, słonej fety i ostrej rukoli

  • 30 min

Składniki:

  • 100g kurek
    pół opakowania sera typu feta
    1 cebula
    garść rukoli
    sól/pieprz
    1 łyżka masła klarowanego
    2 porcje makaronu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Penne

Penne z kurkami, fetą i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki oczyścić, umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i poddusić na maśle, gdy się zeszkli dodać grzyby. Wymieszć, doprawić solą, pieprzem i poddusić kilka minut. W między czasie ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy będzie miękki dodać do grzybów, wymieszać i wyłożyć na talerze. Postypać pokrojoną w kosteczkę fetą i przybrać rukolą.

Porady

Przepis jest przewidziany dla dwóch osób, proporcje zwiększamy odpowiednio jeśli gości jest więcej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Grzyby Kurki Makaron Rukola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować