Penne z owocami morza

0 (0 ocen)

  • 20 min

nie każdy lubi owoce morza. Ten przepis może przekonać wiele osób

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g mieszanki owoców morza (kalmary, krewetki, małże)
    mała cebulka
    1,5 szklanki makaronu
    3 ząbki czosnku
    puszka pomidorów krojonych
    6 oliwek czarnych
    łyżka koncentratu pomidorowego
    łyżka oliwy
    pieprz, sól do smaku
    łyżeczka tymianku i oregano

Penne z owocami morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
    Na rozgrzanej oliwie obsmażamy cebulkę i czosnek posiekane drobno. Dodajemy owoce morza i mieszamy. Obsmażamy chwilę i zalewamy pomidorami z puszki. Dodajemy koncentrat, przyprawy i dusimy jeszcze ok. 5 min. Oliwki kroimy na pół i dodajemy do dania

Porady

Ja podaję z makaronem pełnoziarnistym żeby było zdrowiej. Ale jeszcze lepiej będzie smakować z tagliatelle.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy