Penne w sosie pomidorowym i fetą

4.5 (196 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niezwykle lekkie danie z makaronem, serem fetą, pieczarkami i szczypiorkiem

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 opakowanie makarony penne: 0.75 sztuki
    - pieczarki pokrojone w plasterki: 0.5 kilograma
    - cebula: 1 sztuka
    - ser feta: 2 plastry
    - szczypiorek pokrojony: 1 pęczek
    - pomidory w puszce: 1 sztuka
    - przecier pomidorowy: 1 łyżka
    - czosnek ( ząbek): 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne w sosie pomidorowym i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plasterki. Cebulę i szczypiorem drobno siekamy.
  • 2. Na oliwie przysmażamy cebulę z pieczarkami.
  • 3. Gotujemy makaron al dente.
  • 4. Dodajemy pomidory z puszki w kawałkach, przecier i szczypiorek.
  • 5. Makaron z sosem nakładamy na talerz i posypujemy na wierzch serem fetą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować