pene z kaparami i zielonym pieprzem

0 (0 ocen)

  • 45 min

przepis przywiozłam z Włoch.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 op.makaronu pene
    1 puszka krojonych w kostkę pomidorów
    3ząbki czosnku
    oliwa z oliwek
    zielony pieprz marynowany
    kapary marynowane
    sól
    pieprz
    1 mała cebulka
    bazylia
    oregano
    parmezan

Pene z kaparami i zielonym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danuta rozmys 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.W garnuszku rozgrzać oliwę z oliwek,dodać posiekany drobno czosnek.Krotko przesmażyć dodać posiekaną drobno cebulkę,jeszcze chwilę smażyć zalać pomidorami.Zmniejszyć ogień pod garnkiem,mieszać.Wrzucić pieprz zielony i kapary,wymieszać chwile pogotować aż sos zgęstnieje.Dodać bazylię ,oregano,sól i pieprz.Wymieszać.Podawać sos wymieszany z makaronem.Posypać parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy