Patisony w sosie musztardowym

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Od lat zajmuję się domem. Co roku robię wiele przetworów. Moja piwnica jest pełna najróżniejszych sałatek i marynat.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 2 kg patisonów
    Zalewa:
    ● 1 l wody
    ● 1,5 szklanki cukru
    ● 3/4 szklanki octu
    ● 2 łyżki soli
    ● liść laurowy
    ● ziele angielskie
    ● kilka ziaren pieprzu
    ● 5 łyżek musztardy
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Patisony w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy oprócz
    musztardy mieszamy i zagotowujemy.
    Dodajemy musztardę,
    mieszamy.
  • Patisony w sosie musztardowym 2. Patisony myjemy, obieramy,
    ewentualnie usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy
    w niewielkie kawałki. Wkładamy
    do wyparzonych słoików
    i wlewamy zalewę. Pasteryzujemy
    ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Patison

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować