Mieso ugotowane najlepiej z rosolu ja mialam wolowine i drob ok
25 dag,0,5 glowki malej bialej kapusty,1 wieksza cebula,opakowanie ciasta francuskiego,sol,pieprz,magi,troche oleju,1 jajko
Paszteciki z mięsem i słodką kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieso oddzielamy od kosci,kapuste w calosci gotujemy chwile az zmieknnie ,po wystygnieciu mielimy ja razem z miesem. Drobno pokrojona cebule smazymy na zloto ,dodajemy mieso i kapuste i tak razem przesmazsmy az odparuje woda,doprawiamy sola magii i pieprzem. Ciasto rozwijamy i przecinamy na dwie polowki,na kazda nakladamy farsz i zamykamy od gory,nie mozna napychac za bardzo bo nam sie nie skleja.Zawiniete paszteciki smarujemy rozbeltanym jajkiem i kroimy na mniejsze kawalki ywazajac zeby nam sie nie rozlecialy :). Pieczemy ok 20,30 min az ciasto sie zarumieni. Podajemy z barszczykie..Smaczego :)
Porady
Mieso nie musi byc z rosolu mozna je ugotowac w bulionie,mi osobiscie najlepiej smakuja pomieszane miesa nie jeden rodzaj :)
Komentarze